Påskbarn.

Några bilder på mina kusiner Ella och Elias, direkt efter skattjakten som vi fixat till dem i trädgården!

Kommentarer
Postat av: Emily

Tack för kommentaren i min blogg! Ledsen att det har tagit sån tid för mig att svara.. Tänkte i alla fall att jag svarar här så du ser :)



Först och främst skulle jag avråda från att köpa en blandras. Anledningen är att det oftast är väldigt svårt att dokumentera hundens bakgrund, vad det kan finnas för sjukdomar osv. Enligt min erfarenhet är det tyvärr ganska vanligt med demodex och allergier bland blandrashundar som har raser som pitbull och amstaff i sig. Det är mycket bättre att köpa en renrasig hund med dokumenterad bakgrund (inte bara föräldrarna, utan flera led bakåt), självklart är det ingen garanti för en frisk hund men chanserna ökar betydligt. Rekommenderar att du läser detta: http://www.pitbullforum.se/b44/hur-frisk-r-en-blandras/0/



Med det sagt tycker jag inte du ska känna att du tar dig vatten över huvudet om du köper en amstaff(blandning). Det är en otroligt härlig ras, men visst kräver dom en del aktivering både fysiskt och mentalt. Du har ju hundvana sedan tidigare så jag tror inte det kommer vara några problem om du skulle skaffa en amstaff. Att vara tydlig, bestämd och konsekvent är det allra viktigaste, men man ska absolut inte vara en "hård" ledare. Mjuk men bestämd. En amstaff är generellt väldigt förarvek, men också rätt envis. Men jag skulle inte påstå att en amstaff är mer krävande än till exempel en schäfer.



Det finns massor av sätt att aktivera en amstaff - lydnad, spår, sök, weight pull, drag weight, agility osv. Sen beror det också på vilken aktivitetsnivå man vänjer hunden med. Jag upplever det som om många amstaffs har en på och av knapp, vi kan tex vara ute en hel dag med våra hundar och dom är "på" allt man gör. Nån annan dag kan vi ligga i soffan en hel dag och då ligger dom också och sover hela dagen.



Skulle rekommendera att du blir medlem på amstaffwebben, ett internetforum, där du kan läsa och diskutera om rasen om du vill. Hoppas mitt svar var till lite hjälp och lycka till om ni köper hunden! :) Om du skulle vara intresserad av en renrasig amstaff istället kan du hitta uppfödare osv på svenska amstaffklubbens hemsida:http://www.amstaffklubben.se/



Mvh

/Emily

2012-05-19 @ 15:54:04
URL: http://folketoad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0