Fröknäcke.

Ett litet recept som en fjärtkompis vill ha delar jag också med mig av till folket! (Go to hell with the semmels!) Skitgott med bara smör och vanlig ost på.
Fröknäcke:

2dl ris eller majsmjöl (jag kör alltid på majsmjöl)
1dl solrosfrön
1dl pumpakärnor
1dl sesamfrö
1/2 dl linfrö
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl kokande vatten.


Blanda ihop alla ingredienser och rör ordentligt med en sked/slev. Dela på massan till två delar och kavla ut varje del på plåtar mellan två bakplåtspapper så slipper du kletet. Strö på lagom med havssalt och rista/markera i bitar om du vill (eller bryt bara sönder efteråt).
Grädda i 150° i cirka 1 timme (ha lite koll), du kan stoppa in båda plåtarna samtidigt och byta plats på dem i ugnen efter 30 min.


Taadaaaa! Knappra och njuuut.












Höj blicken.

Denna dokumentär är gjord av Yann Arthus-Bertrand som har flygit över hela världen och filmat från ett flygplan, allt uppifrån och ner. En väldigt intressant vinkel, jag tror alla (även såklart jag) borde byta perspektiv i bland och lyfta blicken för man ser mycket bättre då och allt i sin helhet. Jag förundras själv när jag flyger och ser ut genom fönstret att allt man kan se kan tyckas vara rört av människan i ett slags rutsystem, inget är längre orört, friskt, utan bara exploaterat. Något som man kanske inte slås av förrän man ser det klart uppifrån i sin helhet och allt man ser är ett rutsystem uppdelat mellan oss och förbrukas till bristningsgränsen på olika sätt.

Dokumentären har ett jävligt snyggt foto rakt igenom, och tanken slår mig (och har slagit mig flera gånger) att många av oss vill till något slags paradis, himlen när vi dör men om vi bara skulle höja blicken och se oss om istället hur det ser ut på vissa platser och skulle kunna se ut på andra. Höj blicken, se den här dokumentären så ser ni lite bättre!
Dokumentären HOME: den stora resan finns att se på Svt play och är i två delar. (Finns en föregående film också.)

.

Heeej!

En lugn och skön helg är snart slut och imorgon drar nya kursen igång, skulle gärna vilja vara ledig någon dag till, vill inte veta av alla nya måsten redan ;). Tentan i fredags var jobbig eller mest jobbigt lång, den tog aldrig slut kändes det som och fastnade på en uträkning i säkert en timme så jag fick stressa igenom resten mot slutet. Satt 5 av 5 timmar och hann ändå inte kolla igenom och gå tillbaka till de frågor jag valt att vänta med...bra där! Men nu är den gjooooord och hoppas jag fick ggggg. Efteråt kände jag mig klubbad och tog det lugnt resten av helgen, skönt.
Skönt att vara fullfri vissa helger = bakisfri som oftast förstör en hel dag! (nej jag är inte full varje helg, inget måste i mitt liv).


Dagen idag...

...har jag försökt plugga och lugna min tentaångest, gått på toa och ätit men också:
...blivit glad när jag öppnade maci på morgonkvisten!
fyllt på lilla godisskålen med choklä.
...slängt ihop en kladdkaka till gubben med ett töntigt hjärta på, huvudsaken är att han blev glad när han lyfte på locket! och att jag fick en anledning att fika ;).

Utanför mitt fönster.

Brr...kallt men vackert.


Dagens tips!

Om ni nu är ute efter en bra barnbok dvs ;). Denna kom jag i kontakt med under ett grupparbete i skolan: När hundarna bytte ända. Handlar om några hundar som går på en fin fest och får hänga av sig sina rumphål i garderoben på varsin krok. Men det blir galet, börjar brinna och de rycker bara till sig en varsin ända i panik för att de ska skynda sig ut; Det är därför hundarna än idag luktar på varandras rumpor, de söker efter sitt eget rumphål! Såg nu att den kostar 47 på adlibris, kanske borde slå till så man har något roligt att läsa för sina små framtida kottar! ;)


Här hänger de upp sina rosa rumphål....
Jag kommer nog inte vara så aktiv här (som om jag är det annars) innan den 17 feb då jag skrivit min tenta. Fattar inte hur jag ska få in allt i skallen tills dess på denna korta tid då vi har en sista examination och skola två dagar innan tentan! I denna kurs kommer de ha fyra examinationer med tentan inräknat, förut har de alltid sagt att de "bara" får ge oss max 3 examinationer (de låter typ som att det är synd) per delkurs på fyra veckor men nu har vi haft en varje vecka. Något är lurt och det blir bara korvstoppning av allt. Känner på mig att detta blir min första omtenta då det även gäller matte, Not my cup of te. Bra inställning va?  -.-.

Helgen!

Min lördag i bilder:
När jag anlände så bjöd Siri på gott te och macka.
Siri hade fått låna en lgh vid Mariatorget av en kompis, den är fin och gammal om än något kylig.
Ruccolaaaa är gött.
Siri.
Sen började vi snygga till oss inför konsert och myskväll!
Försökte ta sexipose kort med Siris mobil innan vi begav oss, det blev mest gapflabb.
Vi får vänta i långkö men Siri är pepp! Svinkallt vare.
Kön ringlar sig över medborgarplatsen.
Firts aid kit! Fy vad de är bra. Dock synd att Johanna hade tappat rösten, så ingen stämmsång. Klara begärde hjälp av publiken under en låt och det fick hon såklart. Sjukt bra ändå! Tog de fyra korten ovanför med mobil, vågade inte ta med kameran till konserten.
Efter det gick vi tillbaka till lgh, skönt att bo centralt och kunna bege sig till stan med hjälp av sina fötter. Vi väntade på Astrid och Agnes, sen gick vi utanför dörren och beställde pizza.
Lite viiiiiin.
Agnu.
Siru.
vinu
jordglobi
Youtubeklipps fest.
Agnes
jag. Foto: Agnes.
Astrid
Glada tjejer! jag, Siri och Astrid. Agnes tog dessa kort på oss tre.
gesprachen
mys.
Hon med den där blicken.
Siri tog dessa två på Agnes.
Drinkar
När de andra tjejerna gått så spexades det med filt och gitarr. Siri tog korten på mig.
hello mama
gitarrspex.
Det var min fina lördag i bilder!
Sen på söndagen orkade vi oss ut på en liten shoppingtur längs Götgatan, jag har inte vågat titta ner i mina påsar än, var så jäkla trött så jag gjorde helt likgiltiga köp...blir spännande sen ;).

First aid kit.



Om en stund ska jag iväg på klassåterträff. Ska försöka ta det lugnt för imorgon förmiddag ska jag iväg till Stockholm, hänga med fina, kolla på dessa brudar på Debaser medis, laga käk sen vidare till ett drink ställe! Släpar nog med kameran. Ska bli Kul! First aid kit är grymma, så glad att jag fick biljetter.

Skillat?

'
Skön kille till höger och tjejens snygga hår vill jag ha!

Promemoria.

Seriöst PM skrivande!
...

Nåja, fick ihop några sidor, de första timmarna var inte allt för produktiva men på slutet flöt det på!

Scones söndag.

Ändå sen i söndags har jag försökt att få tid till att blögga! Så här kommer lite gammalt tjofs.
I fredags åkte jag till Lidingö för att fira Agnes. Hon bjöd på kladdkaka och morotskaka, den sistnämda var to die for! Fick skynda mig hem bakis och trött dagen efter för fina päronen var på g till Uppsala! De väntade hemma med gött fika och diverse kvarlämnade julklappar och annat, bla en stor fotpall som jag inhandlat som vi kan bygga på vår soffa så den blir som en fejk-mini-hörnsoffa! Gissa vem som älskar att hänga i hörnet...Vi fikade, tog en promenix och lagade mat. Vilken tur att jag fick sköna föräldrar. I Söndags vaknade vi till jävligt fint väder, jag fick energi och satte igång med sconesbak och gick och köpte lyxklet. Fifan vad gott. Så nu har vi (jag) infört en ny tradition: Sconessöndag! Längtar redan tills söndag. Fast, då kommer jag inte att vakna hemma kom jag på nu...nåja jag ska kräva att Siri fixar till mig.


Imorgon ska jag till skolan och skriva PM fast vi är lediga, hoppas vi kommer en bra bit!
Natti!
Man kan endast ta kort på mor i smyg....
degen
Lyxklet!
Lyxfrukost.
Fick fina tulpaner av mor och far.

RSS 2.0