På promenad.

Från blomtråk till söta får...




min favorit flower




mormors favorit








det ser ut som att de står och sjunger :)














hello there...




määäähh, stick och brinn ey...




mat?





















Födelsedagsfest slash inflyttningsfest i Falun.





Paket öppnig för värden.








lycklig som ett barn.




robert och gustav




Sofia (emma har fotat)




häng på ballen




"Lars, jag måste ta en bild av ditt manliga ärr!" och han ställde genast upp på en pose.




Jag (emma har fotat)




bruschoooor




Tim är bra nöjd ikväll. :) påminner om Mr. Burns...




jocke




Tobias, Anna









häng på ballen










...




Robert och pygmé Tobbe ;)




värdinnan.




Tack Tim och Emma (och alla ni andra) för en trevlig kväll!





Lonely.

Jag känner mig aldrig så ensam så som jag gör när jag sitter och jobbar natt. Det är så himla tyst om nätterna. Saker man aldrig hör på dagarna hör man då. Förklarliga ljud. Så som element och kylskåpet som skriker. Men också mer oförklarliga, tex att det knakar och brakar uppe på övervåningen, ibland kan det smälla till så jävla högt som det gjorde i natt. Men jag försöker hålla mig sansad, om det spökar så får de väl spöka. Nej men ärligt talat så skiter jag på mig ibland, men ignorerar. Konstiga ljud, precis som om någon skulle sitta uppe på övervåningen och studsa med en boll. Jag försöker ha lite musik som sällskap, eller en dvd. Men jag vill inte störa den som sover.
Gatan utanför är becksvart och jag blir nästan förbannad på grannarna som inte ens kan ha en lampjävel på i fönstret, tom det kan kännas bättre, nästan som ett sällskap. Men man ser ingenting, bara ett mörker. Sen när man kikar igen så ser man att himlen börjar ljusna smått i en mörkblå nyans och fåglarna börjar låta. Snart efter det så är det snart ljust som nu, som på dagen utan solsken. Har klarat ännu en natt och snart är det dags att bege sig hemmåt, krypa ner i den nybäddade sängen och dreggla lite på kudden...mm, längtar.

Kram.





ensam mås?




" And all this memories we lost in time, like tears and rain..."

La upp de flesta av de här bilderna på bilddagboken förut, men några är nya för alla.





























































Grönt är schöönt.




















sista är flera år gammal, de andra är från idag.


Första sommardagen kom den 15 maj.

10 grader igår med skönt regn, 23 grader idag med sol och lite molntussar. GÖTT. De sista snöhögarna försvann för 2-3 veckor sedan. Wierd. Idag gick jag barfota för första gången för i år. Att det var lite blött och jordigt gjorde inte så mycket. Sommarkänslor spritter i mig, jag vill göra så mycket...nu! men jag kommer ju få göra det i sinom tid. Jag ska försöka njuta så mycket som möjligt mellan jobbpassen. Hoppas det blir en lång sommar nu, annars jevlar. (Även fast jag lackar på alla andra som tjatar om våren och sommarn, värme och skit så gör jag själv det nu. Bra.)

Sprang runt på gården idag och försökte fånga en damp katt på kort, han for upp och ner genom träden, fram och tillbaka under buskarna. Kul att han är busig fast han inte är en unge längre...men det är inte så kul när han hugger en i benet eller biter på tårna...but i love him anywaaay.

Sitter på jobbet nu, är min natthelg. Ska snart slå på serien Cold feet.










tittut!





ett skadat litet skal...



Ett litet smakråd...tack.

 



1



2



3



4



Vilken tycker Du är finast??


Bilderna är tagna från : http://vintagebyfe.com



Hej.

Sitter på jobbet mitt i natta och trixar. Skönt med cooompuuutaaaaa. Det börjar ljusna ute och fåglarna har börjat låta. De är inte kloka. Jag är säker på att de tror att det är de som fixar att solen går upp om våren, grönska och värme. Men vem vet. Kanske är det så.





puss.

Home to reality.

Jag har varit ledig i lite mer än en vecka nu. Det har varit Stockholm, Jonas, Edinburgh, hem en snabbis, Stockholm igen, fika och fest. Det har varit väldigt skönt och roligt. Men nu är jag tillbaka och from denna vecka börjar jag gå på schema fram tills augusti. Det känns nice med säkra pengar, man får hitta på roliga saker mellan jobben helt enkelt. I sommar/höst vill jag få in en till resa, till något varmt ställe. Åka till Hamburg till gamle moster, Öland och USA för att hälsa på fina spättan. Kanske kan man klämma in en festival också. Men jag vill också bara lukta på gräset, grilla, åka båt, laga rabarber paj, fiska, dricka vin på en kulle, på med sandalerna och bara känna att det är så skönt med en sommar. Det behöver inte vara så märkvärdigt. Men en väldigt fin sak är iallafall att kära Spettan kommer hem i Juli! hon är saknad och det kommer bli jävligt kul att ha henne hemma och nära igen.


Nu ska jag iväg och hjälpa en liten tjej att rida på den här krabaten! :







Pigalle och Siri.

Edinburgh.

Här kommer lite bilder från huvudstaden i Skottland där vi tillbringade en liten weekend fredag 30 maj till måndag den 3 maj.

Edinburgh var en väldigt mysig stad med hur många gamla bevarade byggnader som helst. Kyrkor och slott. En stad som har bevarad medeltids struktur och georgiansk arkitektur som är väldigt utsmyckande, mestadels i sten. Det fanns mycket fint att se, älskar gamla anrika städer. Staden ligger på en sedan länge släkt vulkan med gröna kullar omkring, precis som man tror att det ska vara. Det är en av Europas turist tätaste orter med ca 13 miljoner besökare varje år. Alla är väl ute efter att köpa whisky på skottsk mark ;). När jag hörde Edinburgh för första gången så trodde jag dock att det var en tysk stad. Men icke.

Vi gick på en guidad tur på lördagen i underjordiska valv där de förr hade försäljning, skomakare och grejer samt olaglig tillverkning av vin fick vi veta. Ett rum fungerade som lik förvarare innan kropparna skickades genom en gång till universitetet för undervisningssyfte och dissekttion. Där skyfflade guiden glatt in oss medan han berättade. Kusligt var det. Universitetet betalade mycket för en kropp, och så kallade bodysnatchers uttnyttjade det genom att stjäla nyligen begravda kroppar (som inte hade hunnit förmultna) från kyrkogårdar och sålde till universitetet. De var tydligen inte så noga på den tiden med att ta reda på var liken kom ifrån... Två andra som tog tillfället i akt att bli rika på försäljning av kroppar var William Burke och William Hare som på 1820 talet mördade personer genom kvävning och sålde liken till universitetet. Tror de dödade omkring 60 personer innan de blev påkommna. En av dem greps, hängdes och såldes sen själv till skolan och dissekrerades sedan för allmän beskådning (som blev väldigt populär).
Oj vilket långt utvik det här blev! so. sori.
Vi besteg också en enorm kulle (lekte William Wallace) med utsikt över hela staden. Vi kollade in affärer med endast whisky och bara strosade runt och bara hade det gött förutom att man frös rumpan av sig.

En väldigt mysig stad! Skulle lätt åka dit igen.





I foajen till hotellet.







































skotte på väg.




Turistbild på mannen framför Edinburgh Castle.




take this way and you will find some marijuana ;)



















MUMMA! varför finns inte starbucks in schweden?




Ehh...?




bild från den guidade turen under marken.








Vy över Old town från den kända utsiktsplatsen Calton Hill.




gris och fin stad.




jonas och monument uppe på Calton Hill.







<3









Våren var långt gången, men det var ändå skitkallt och blåsigt.









Typ Edinburgh maraton var i full gång på söndagen. Folk klädde gärna ut sig :)



Vi kämpade oss upp för en kulle/berg. Belöningen var den galna utsikten.



det kändes som att man skulle kunna sitta där tills man blev gammal och ändå upptäcka något nytt för varje dag.




yummie ;)



;)




Edinburgh Castle igen.





De bilder jag är med på har Jonas tagit. Of course.




RSS 2.0